Reizen per video in Venetië

Ga mee op reis door een cameralens. GRANDE.be geeft je een unieke blik op bestemmingen om bij weg te dromen. Herontdek in slechts enkele minuten Venetië. 

Laat je in Venetië omringen door romantiek en water. De drijvende stad, die zich in het noordoosten van Italië bevindt, is gebouwd op 118 kleine eilanden in een lagune van de Adriatische Zee. Vaar met een gondel over de betoverende kanalen en onder de 400 bruggen. 

Dompel je op het beroemde San Marcoplein onder in de indrukwekkende geschiedenis van Venetië. Kijk je ogen uit op historische gebouwen zoals de basiliek van San Marco en het Dogepaleis. Het grote contrast van de bijzonder gedetailleerde architectuur van het Dogepaleis en de somberheid van de aangrenzende gevangenis wordt gerepresenteerd door de Brug der Zuchten. Een trekpleister waar geen enkele casanova aan kan ontsnappen. 

Waan je een echte Venetiaan en vier tijdens de start van de lente carnaval in Venetië. De maskers vallen af tijdens het bekijken van de video. Indrukwekkende luchtbeelden tonen met de oranjerode daken en de romantische kanalen de geschiedenis en charme van Venetië. 

Voor de reeks 'Reizen per video' selecteren we de beste video van een bepaalde bestemming. Daarbij geven we telkens een woordje uitleg over de bestemming en over de video. We raden vooral aan om de video te bekijken.
 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Aan het Lago Maggiore in Stresa, Italië is het heerlijk ontspannen in het vijfsterrenhotel Villa e Pallazo Aminta.

..."
GRANDE reporter Gert Van Wichelen
bezocht dit hotel en schreef:
"
Villa d'Amelia is een stijlvol en hedendaags hotel, 15 kilometer ten zuiden van Alba.
..."