De keuze van GRANDE.be curator Amber Francken: 'Een zak aardappelen én een vliegticket naar Spanje: Carrefour verkoopt nu ook reizen'

De Franse supermarktketen Carrefour biedt sinds 1 december ook reizen aan. Dat schrijft De Morgen in een artikel van 1 december 2021. Klanten zijn volgens Carrefour fan van het idee om alles in één vertrouwde winkel te kopen. Dus waarom niet in het warenhuis waar ze hun boodschappen doen? De supermarktketen gelooft alvast in z’n ‘one stop shopping-concept’.

Carrefour pakt het meteen groots aan met een breed en gevarieerd aanbod van ongeveer 40 bestemmingen: van een citytrip in Polen en een skivakantie tot een all-inclusive verblijf op de Dominicaanse Republiek. De supermarktketen vliegt vanuit Brussel, Charleroi, Antwerpen, Oostende en een aantal buitenlandse luchthavens en werkt daarvoor samen met de ‘klassieke’ luchtvaartmaatschappijen zoals Brussels Airlines of Lufthansa. Op termijn wil Carrefour 5 procent van de omzet van de Carrefour-diensten in België uit de verkoop van reizen halen.

Voor de reislustige Belg die graag kortingen pakt

Carrefour lanceerde het reisconcept eerder in z’n thuisland Frankrijk, waar de dienst ook best succesvol is. Voorlopig is het in België enkel mogelijk om online een reis te boeken. Ze spelen hiermee in op het online koopgedrag van de consument voor zowel producten als diensten. Binnenkort kan je ook telefonisch een reis boeken dankzij de opstart van een callcenter maar fysieke reisbureaus komen er niet.  De website is vergelijkbaar met andere bombastische reisorganisaties die reizen aanbieden met kortingen tot -80%. Carrefour overtuigt de consument door in te spelen op z’n rol als ‘vertrouwd merk’. Het idee dat je er wekelijks vlotjes je boodschappen doet, moet ervoor zorgen dat Carrefour de concurrentie te slim af is. De keten scoort op dat vlak dus wel goed. En er zijn altijd wel reislustige Belgen die alle reiswebsites afschuimen om zo de aantrekkelijkste reisaanbieding te scoren. Maar ik opteer toch liever voor het gespecialiseerde reisbureau waar het competent personeel me een droomreis verkoopt.

Over de GRANDE.be curator: elke week selecteert Amber van GRANDE.be een inspirerend verhaal over reizen dat verscheen in een bekend digitaal medium. Die verhalen kunnen in het Nederlands of het Engels zijn. De GRANDE.be curator geeft er ook haar eigen mening over.

Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek