Actueel: Fietsavontuur in Paznaun, Oostenrijk

Paznaun, in het prachtige Oostenrijkse landschap, wordt deze zomer een waar paradijs voor (e-)mountainbikers. Met de introductie van het nieuwe E-Bike Riding Center en de uitbreiding van het Silva Trails Trailpark belooft Paznaun een onvergetelijke ervaring voor fietsliefhebbers van alle niveaus.

De regio Paznaun – Ischgl staat bekend om zijn adembenemende berglandschappen en eindeloze mogelijkheden voor buitensporten. Deze zomer wordt het gebied echter een paradijs voor (e-)mountainbikers met de introductie van het E-Bike Riding Center, een innovatief concept dat rijvaardigheden meet en analyseert met behulp van geavanceerde technologieën.

Wereldprimeur: E-bike Riding Center

In het E-bike Riding Center in Ischgl worden rijvaardigheden gemeten en geanalyseerd met behulp van geavanceerde technologie. Het is een uniek project dat in verschillende stappen wordt ontwikkeld tussen 2024 en 2026. Een prototype van het centrum zal deze zomer worden opgezet op het terras van de Silvretta Therme in Ischgl, waarmee een voorproefje wordt gegeven van deze innovatie.

Nieuw fietspark "Silva Trails" in Galtür

In Galtür wordt deze zomer het nieuwe Silva Trails Trailpark geopend, waar gezinnen en beginners welkom zijn. Het park omvat onder andere een 6,67 kilometer lang pad met een moeilijkheidsgraad van S0 tot S2, evenals een 1,4 kilometer lang pad met een moeilijkheidsgraad van S0 tot S3. Daarnaast is er een oefenterrein met elementen in de moeilijkheidsgraden S0 tot S3 en een 800 m² grote pumptrack voorbereidingsgebied.

Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun: twee nieuwe routes

De Silvretta Bike Arena Ischgl/Samnaun verwelkomt deze zomer ook twee nieuwe routes. De Vesil Trail strekt zich uit over 16,3 kilometer en daalt tot een diepte van 1.330 meter, terwijl de Fimba Trail, met een lengte van 12,8 kilometer, fietsers naar een hoogte van 2.872 meter brengt rond de Greitspitze. Beide routes vallen in de rode moeilijkheidscategorie S2 tot S3.

Wist je dat de regio rond Ischgl een van de grootste en meest gevarieerde fietsgebieden van de Alpen is? Er zijn al plannen voor nog meer nieuwe routes in de zomer van 2025.

Ontdek deze zomer de grenzeloze mogelijkheden voor fietsavonturen in Paznaun – Ischgl en beleef een onvergetelijke ervaring op de paden van de Alpen. Paznaun verwelkomt fietsliefhebbers van over de hele wereld om de schoonheid van het Oostenrijkse landschap te ontdekken op een onvergetelijk fietsavontuur. Met innovatieve faciliteiten en prachtige routes belooft Paznaun een onvergetelijke ervaring voor alle fietsers.

Copyright foto's: TVB Paznaun-Ischgl 

 GRANDE.be reporter Jordi De Smedt volgt de toeristische actualiteit en schrijft elke week een nieuwsbericht, over Vlaanderen of ver daarbuiten.

 
 
Onze GRANDE reporters stellen volgend(e) hotel(s) voor in deze streek

Grande hotels

"

Vlakbij de start van de Asitz kabelbaan en tegenover het Epic Bikepark Leogang ligt het prachtige viersterrenhotel Salzburger Hof Leogang. Het hotel biedt een unieke wellnesservaring aan midden in de Oostenrijkse bergen en is de perfecte uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

..."